Hvad er Funktionel Cross Fitness?

Funktionel Cross Fitness (FCF) er Ans IF Motions og Fitness’ nyeste skud på stammen af udbud af holdtræning. Første sæson var efteråret 2019.

FCF er holdbaseret træning, som henvender sig til unge fra 12 år til og med 14 år.

FCF er en træningsform, som tager udgangspunkt i træning med egen kropsvægt, brug af lette håndvægte og -stænger samt lette kettlebells.

Cirkeltræning, TABATA træning (korte intervaller og korte pauser), HIIT træning (High Intensity Interval Training) lidt længere intervaller end TABATA, WOD (Workout Of the Day) som er et udtryk hentet fra især Crossfit, hvor der er tale om en lidt længerevarende træning, typisk 10-20 minutter. Disse træningsformer vil være grundstenene i Funktionel Cross Fitness holdets træning.

Med FCF trænes (og forbedres) motorik, balance, styrke, kondition og koordination markant og mange vil opleve at en sidegevinst ved træningen er en bedret koncentrationsevne.
Træningen, som er holdbaseret, tager udgangspunkt i den enkeltes niveau og tilrettelægges så alle uanset deres udgangspunkt kan være med! Man behøver altså ikke være i særlig god form for at kunne starte på FCF. Ét er dog sikkert… – man er i bedre fysisk form, når forløbet er ovre og man har helt sikkert fået smag for at fortsætte og blive endnu bedre.

Hvem kan deltage?

Alle unge fra 12 år og til og med 14 år kan træne med på holdet.
Holdet bliver et lukket hold for maximalt 14 deltagere.

Hvornår?

Træningen løber over 4 mdr. i foråret fra januar til aprilog vil bestå af ca. 30 træninger af 45 minutters varighed.
Mulighed for træning mandage 17.00 – 17.45 og onsdage 17.15 – 18.00.
Første træningsgang er mandag den 6. januar.

Der er åbnet hus i motionscenteret for børn og voksne, søndag den 12. januar kl. 10.00-16.00, hvor I bl.a. kan se og prøve en træning og høre mere om holdet.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Tilmeldingen til de 14 tilgængelige pladser kommer til at foregå efter “først til mølle” principet.
Tilmelding via hjemmesiden på knappen her:

Tilmeld

Hvad koster det?

Et 4-måneders holdtræningsforløb koster 400,- (eller ca. 13 kr. pr. gang).

Hvem er træner?

Træningen varetages af en DGI uddannet fitness instruktør, som har mange års erfaring med holdtræning, funktionel træning og crossfit konceptet. Dermed sikrer vi i Ans IF Motions og Fitness, at træningen foregår på forsvarlig og ansvarlig vis.